När man kommer upp på ålderns höst är det mycket som förändras. När du går i pension kommer du få mycket mer tid att göra det du älskar men samtidigt en lägre inkomst. Även om du får ut en bra pension kommer det säkerligen bli mindre än när du arbetade. I så fall kan det vara bra att se över hur du kan spara pengar för att kunna sätta lite extra guldkant på vardagen. Idag finns det flera olika rabatter och evenemang som är inriktade på just pensionärer och seniorer.

Gå med i rabattklubbar på nätet

Nätet är en riktigt bra källa om du vill kunna spara pengar. Det finns ett bra utbud av smarta pensionärsrabatter från olika företag som du kan utnyttja. Hejsenior.se är ett av dessa företag som samlar rabatter på allt från matkassar till apoteket. Genom att regelbundet hålla utkik på sidan ser du var du kan tjäna pengar någonstans. De får in speciella rabatter varje månad för alla som är 55 plus. De flesta av dessa går även att utnyttja i fysiska butiker om du inte känner dig så bekväm med att beställa på nätet.

Utnyttja seniordagar hos de stora matbutikerna

Ett annat tips för dig som är senior är att utnyttja erbjudanden hos de stora livsmedelsbutikerna. Maxi och flera brukar ha en dag i veckan där de riktar in sig till just seniorer. Då finns det flera olika rabatter att ta del av samtidigt som de brukar ha en del provsmakningar i butiken. Passa på att göra dina inköp under dessa dagar för att spara lite pengar.

Se över dina utgifter

Som senior är du säkert redan bekant med sparande och har gjort det under flera former i livet. Men det skadar aldrig att se över alla sina utgifter en extra gång för att se om det finns rum för ännu mer sparande. Om du fortfarande har en bil kanske du kan kolla upp om den går att sälja, och istället resa med kollektivtrafiken. Det beror förstås också helt på vart du bor och vad du har för förutsättningar. Be gärna om hjälp från familjen och se om de har några goda råd att ge.

Börja pensionsspara i tid

Det sista rådet är ändå ganska självklart men vi tycker ändå det är värt att nämnas. Ju tidigare du börjar spara till din pension desto bättre förutsättningar har du. Det kan tyckas onödigt när du är i 30-årsåldern men faktum är att du kommer ha nytta av det på ålderns höst. Se över vilka olika alternativ du har gällande pensionssparande och välj det du känner dig mest trygg med. Det lönar sig i längden.