De senaste året har intresset för växter och odlingar vuxit sig allt större. Numera är det många som delar intresset kring växter. Är du en av dem kan detta inlägg vara för dig. Här kommer du få några värdefulla tips och råd kring allt som har med växtskötsel att göra.

Läs på

För att du ska kunna sköta dina växter på bästa sätt är det bra om du har koll på hur mycket vatten och solljus de behöver. Oftast får du med information i samband med att du köper växten eller fröerna. Ifall du exempelvis handlar hos Wexthuset kan du på deras hemsida hitta massor med inspiration, information och tips på hur du sköter om dina växter för att du ska få ett så bra resultat som möjligt. Förutom att du kan skaffa kunskaper om dina växter på förpackningarna och på hemsidor kan du också köpa hem böcker eller vända dig till en grupp på Facebook där människor som har ett intresse av växter samlas för att diskutera växter och ger varandra tips och råd.

Skötsel

För att dina växter ska må bra och för att de ska hålla sig lika vackra som när du först köpte dem är det av största vikt att du ser till att sköta dem på rätt sätt. Förutom att du kan läsa på om de olika växterna du har hemma är det viktigt att du följer skötselråden. Det allra viktigaste för att en växt ska må bra är att den får tillräckligt med dagsljus och vatten. Olika sorters växter kan kräva olika mycket vatten och solljus vilket kan vara bra att tänka på när du placerar ut dina växter i ditt hem eller ute i din trädgård. På marknaden finns det många bra redskap som kan vara bra att ha nära till hands när du sköter om dina växter.

Sjukdomar och ohyra

Allt som är levande kan drabbas av sjukdomar eller utsättas för ohyra som förstör växten. Ifall du börjar märka att din växt inte mår bra och att den plötsligt inte ser ut som den ska kan den ha drabbats av en sjukdom eller någon typ av ohyra. Det bästa du kan göra då är att åtgärda problemet genom ett bra bekämpningsmedel eller använda ett beskärningsverktyg för att ta bort den sjuka delen av växten. Ifall du odlar dina växter utomhus kan det också vara bra att ta bort ogräs. Något annat du kan göra för att boosta dina växter när de inte mår bra är att ge dem extra växtnäring.