Tycker du om att löpa? Varför inte anmäla dig till ett lopp utomlands. Kombinera en aktiv semester med en skön och utmanande löptävling.

Löpning

Löpning är verkligen en fantastisk aktivitet. Allt som krävs är sköna sportkläder och ett par bra löparskor. Det som är så finurligt med just löpning är att du kan utöva sporten överallt. Det spelar ingen roll om du bor i Stockholm eller långt ute på landet, om du är på semester i sommarstugan eller har gjort en weekendresa till London. Det enda du behöver är dina skor och sedan kan du bege dig ut och springa. Att löpa är bra både för kroppen och hjärnan. Det är ett effektivt sätt att hålla sig i form och minska sjukdomar som diabetes. Om du har löpt ett tag har du troligtvis ställt upp i flera lopp, som Blodomloppet och Göteborgsvarvet. Tycker du om att resa och vill ha ett mål med din semester kan du anmäla dig till ett lopp utomlands.

Delta i lopp utomlands

Det finns jättemånga lopp att välja på om du vill resa utomlands och springa. Du kan antingen välja resmål utifrån loppet, eller välja ett lopp utifrån det land som du gärna vill besöka. Varför inte testa att löpa ett maraton på karga Island eller något av Fjällräven classic loppen som arrangeras i både Danmark och USA? Läs löpmagasinet Runners World så får du mycket inspiration och kunskap om att springa utomlands. För att loppet ska bli så roligt som möjligt bor du anmäla dig till en löptävling som passar din nivå. Om du är kvinna och precis har börjat löpa kan du till exempel delta i Tjejmilen i Wien eller New York. Har du löpt en länge tid kan du satsa på ett större lopp som New York Marathon eller springa de 42 kilometrarna i Berlin.

Din resa

För en lyckad resa bör du boka flygbiljetter och hotell långt i förväg. Särskilt om du ska delta i ett stort arrangemang, då både flyg- och hotellpriser kommer öka markant. Ska du springa New York maraton eller ett annat jättelopp med många deltagare är det särskilt smart att boka boende i tid. Så får du ett relativt centralt boende utan att det kostar för mycket. Det är också roligare att resa och springa tillsammans med en kompis eller familjemedlem.