Hyn i ansiktet förändras ständigt och med en högre ålder kommer vissa ålderstecken som ett brev på posten. Vissa ålderstecken kommer tidigare på grund av stress, dålig sömn och dålig kosthållning. Men det finns saker som du kan göra för att bromsa dina ålderstecken. Förutom att styra upp din kost, motion och sömn kan du ta hjälp av olika produkter för att begränsa åldrandet. En världsledande aktör och experter på anti aging-produkter är Filorga som har allt du behöver för att boosta din hy. De har högklassiga produkter som är icke-kirurgiska, fillers och kemisk peeling. De har också två hudvårdsserier. Det finns bland annat en kräm i deras sortiment som både slätar ut och jämnar ut. Den är perfekt om du har ojämn hy, torr hud, linjer som syns och om du har en ojämn hudton.

Mörka ringar under ögonen och uttorkning

Ålderstecken kommer smygande allt eftersom och det är bra att förstå hur de uppstår för att kunna göra ditt bästa för att bromsa dem. I 20-årsåldern lägger du faktiskt grunden för hur din hud kommer se ut senare. Det är inte ovanligt att huden blir väldigt torr i den här åldern och om huden är torr syns rynkor tydligare och det kan i sin tur få dig att se äldre ut. För att råda bot på det kan du leta efter en dagkräm som innehåller aminosyror, antioxidanter, vitaminer och mineraler. Mörka ringar under ögonen är ett vanligt skönhetsbekymmer för många. Ett hektiskt liv med lite sömn och dålig kost i kombination kan göra att de mörka ringarna blir mer intensiva. En dagkräm med koffein kan vara effektiv mot just mörka ringar.

Ojämn hudton

Om du har en ojämn hy som är glåmig med stora porer kan det vara ett tecken på sömnbrist och mycket stress. När du sover för lite och stressar alldeles för mycket kan kortisol överproduceras och kroppens naturliga reparationsprocess kan avta. Resultatet av detta kan bli en finnig hy och en ojämn hudton. Det bästa du kan göra förutom att använda bra produkter är att sova cirka åtta timmar per natt.

Fina linjer och glåmig hy

Om du har en glåmig hy kan det vara dags att exfoliera. Investera i produkter som tar bort döda hudceller och som innehåller syror för att stimulera cellförnyelse. Om du har fina linjer ska du se över din sockerkonsumtion. Om du äter mer än sex teskedar socker per dag finns det stor risk att din hy påverkas negativt. Socker bidrar till inflammationer som förstör kollagenet och elasticiteten i huden, vilket kan ge en slapp och rynkig hy. Försök att äta mindre socker och komplettera med bra produkter och en hudvårdsrutin som passar dig.