Som senior ska livet vara enkelt och roligt. Men ibland finns det en del mörka moln på himlen som gör vardagen lite tung och grå. Ett sådant orosmoln kan vara pengar. Om du som 55+ har lite bekymmer kring pengar som att inkomsten inte riktigt räcker till allt du vill finns några saker som du kan göra för att förbättra tillvaron. Det finns faktiskt mängder med bra seniorrabatter som du kan utnyttja när du är över 55 år. Tanken med rabatter för seniorer är att förenkla vardagen och förlänga livslängden på pengarna du har i plånboken genom att erbjuda exklusiva rabatter till seniorer och pensionärer. Det finns en väldigt bred variation av rabatter.

Du sparar pengar med rabatter

Innan du exempelvis ska byta elavtal eller mobilabonnemang, köpa mat, hälsoprodukter eller resa ska du alltid gå in och kolla om det finns någon lämplig rabatt som kan passa dig. Det pengarna som du sparar in genom att utnyttja en rabatt kan du använda för att sätta en guldkant på din vardag. Om din ekonomi är tight som den är kan du spara pengarna på ett sparkonto för att bygga upp en buffert. Oavsett hur din situation ser ut är det bara dumt att betala mer för ett mobilabonnemang eller för din hotellvistelse än du måste.

Sätt guldkant på tillvaron

Det är viktigt att ibland förgylla din vardag med små guldkorn. Du ska leva varje dag och speciellt när du har blivit pensionär och har all tid i världen. Det är när du äntligen blivit pensionär som du har tid till allt du drömt om. Men att sätta guldkant på tillvaron behöver inte betyda dyra resor varje gång. Det finns massor med saker som ger lika mycket glädje och tillfredställelse. Att bjuda hem dina vänner på brunch är ett utmärkt sätt att umgås utan att pengarna flyger iväg. Du kan till och med bjuda in till knytis. Då tar alla med sig något och du behöver inte stå för allt. Att ha en biokväll hemma med några kompisar eller familjen är också supermysigt och trevligt. Fixa popcorn, smågodis och bänka er framför en riktigt bra film. För att göra tillvaron lite trevligare kan du emellanåt använda finporslinet till vardags. Ta fram de där fina vinglasen och favorittallrikarna till nästa middag, det kommer kännas lite trevligare. Naturen är gratis att vistas i och att motionera utomhus, kanske träffa några vänner på en picknick eller ta med en termos med kaffe ut kan vara något som gör dagen lite bättre. Det finns massor med saker som varken är dyra eller svåra att genomföra. Låt fantasin flöda.