Att motionera är inte alltid det roligaste som finns, men det finns väldigt många föredrar med att röra på sig. Motion är bra för både kropp och själ, och därför är det bra att röra på sig så mycket som möjligt.

Allt fler svenskar börjar bli medvetna om att leva ett mer hälsosamt liv. Man har börjat se över sin kost och kostvanor, och bryr sig mer om att få i sig vitaminer och mineraler som kroppen behöver för att må bra. Men förutom kosten behöver man även få in lite motion i sin vardag!

Motion hjälper mot många olika saker såsom stress, depression, ångest, hjärt- och kärlsjukdomar, förebygger diabetes typ 2 och mycket annat. Och det bästa med motion är att den kommer i väldigt många former. I och med detta så kan alla hitta sig en träningsform som man tycker är kul!

Så kan du sätta igång med att motionera

Ett väldigt bra alternativ att sätta igång med när man vill motionera är powerwalks.

På detta sätt kommer man ut i naturen och den friska luften, och man får även röra på sig. Powerwalks är en väldigt bra start när man vill börja träna och motionera, och för att göra det ännu roligare kan man ta med sig sina Airpods och lyssna på en rolig podd eller bra musik.

Det här är en väldigt bra start för någon som inte är van vid att motionera alls och gärna vill sätta igång, men inte riktigt vet hur man kommer igång. Det är både kul, effektivt och det är även gratis! Att vara ute i naturen är även väldigt bra för sinnet och själen, det minskar depression och ångest. Och dessutom är det här perfekt för den som avskyr att motionera, för alla kan vi ju faktiskt ta och promenera. En promenad känns allt lättare att ta sig an än ett jobbigt gympass när man inte är van eller när man inte gillar att träna.

Roligt tips

För att göra promenaden eller sin powerwalk lite roligare och för att utmana sig själv, kan man välja att gå en bit baklänges.

Detta är superbra för sinnet och hjärnan då man helt plötsligt måste börja tänka lite extra på stegen man tar och i vilken riktning man är på väg. Dessutom får man lite variation i sin träning, och detta kan göra det lite roligare under de dagar man kan tycka att det är tungt och jobbigt att komma iväg!